Bar­bro

Hej på er!

Jag har i år för­sökt mig på att dri­va upp plan­tor från frön. För­sök­te nog ock­så för någ­ra år sen, men de blev så otro­ligt kle­na. Jag har sått Hjälm­bö­na och det var nog all­de­les för tidigt, för de är ca 20 cm redan, ha ha ha. Sen hade jag inga stic­kor att skri­va på, så jag tog lite sta­di­ga­re pap­per till­fäl­ligt och tänk­te att jag byter ut det sen. Tyvärr kom det där “sen” lite för sent, så jag hade svårt att tyda vad det stod på lap­par­na. Igår sko­la­de jag om en del av mina buskto­ma­ter, så få se vad det blir av det.

Igår gjor­de jag en rik­tigt kna­sig affär…jag köp­te en gam­mal väv­stol för 10 euro vid Mis­sions­stu­gan i Jakob­stad och min man trod­de att allt för­nuft och för­stånd för­svun­nit. När jag berät­ta­de vad jag skul­le ha den till, tit­ta­de han på mig och sa, att du är ju all­de­les från vet­tet. MEN…ni kan kanske gis­sa, vad jag ska ha den till? Jo mina hjälm­bö­nor ska klätt­ra på den i sommar!

Jag öns­kar er alla en bra dag!

Dela med dig…

2 reaktioner på ”Bar­bro”

  1. Tänk, om man nån gång skul­le lära sig att det där “sen” kom­mer så säl­lan.… Jag sat­te ut en gam­mal gung­stol som inte pas­sa­de nån­stans, med vaga pla­ner på att den kun­de bli klät­ter­ställ­ning för kle­ma­tis, men den har nog rent bok­stav­ligt gått upp i limningarna…

    1. Jag har nog fun­de­rat att det kanske skul­le löna sig att behand­la väv­sto­len med något, annars rutt­nar den väl bort. Här i Öster­bot­ten är det soligt och vac­kert, men någon minus grad har det nog varit i natt. Hop­pas det inte blir allt­för kallt, för det är så myc­ket av väx­ter­na som vaknat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.