Om blog­gen

Hej alla, mås­te få “tyc­ka” lite om blog­gen. Att föl­ja med hur idén for­mar sej och det blir en fär­dig blogg.…. Nu är det bara att fyl­la den med myc­ket godis. Varen­da dag!!  Att få höra hur det ser ut i öst­ra delen av lan­det och vad som kom­mit opp i Åbo det blir intres­sant, samt att få ta del av all kun­skap som finns hos oss odlare.

Här hos oss var jor­den pud­rad i vitt i mor­se men innan kväl­len kan jag tän­ka mej att allt smul­tit bort igen. Jul­ro­sor­na blom­mar här hos mej och har gjort det ett par vec­kor åtminsto­ne. Det såg jag när jag gjor­de en run­da i träd­går­den. Men mera vill jag inte se — ännu. Fast jag läs­te på FB att nån hade blå­sip­por som för­sik­tigt tit­ta fram.  Och vi är i zon 4.  Såhär den­na gång. Hörs igen.

Dela med dig…

6 reaktioner på ”Om blog­gen”

 1. Jag vet inte om våra jul­ro­sor blom­mar nu eftersom de är täck­ta med gran­ris och höns­nät. Då vin­tern bör­ja­de med lite snö och hård köld märk­te vi plöts­ligt att haren hade varit fram­me och mum­sat i sig bla­den. Så nu är det som du säger att man inte vill tit­ta för mycket.

 2. Jag täc­ker inte­mi­na jul­ro­sor och de kla­rar sej ändå. Fast jag har dem nog en skyd­dad växt­plats åt dom… Men nu måsta jag nog ut och kol­la om haren eller rådju­ren (vi har ju fått dem hit ock­så) har gjort nåt dumt. Men är de inte giftiga?

  1. Kol­la den här län­ken om vad rådjur och haren inte tyc­ker om. Hel­le­bo­rus fanns med i lis­tan. Vad skall man tro? Om de är hung­ri­ga så duger vad som helst…

 3. Jul­ro­sor, ja… Våra är inte hel­ler täck­ta, och haren har inte hit­tat dem. Har­spår har vi över­nog av på tom­ten (om det finns snö), och de pro­var på det mesta, men jul­ro­sor­na har inte rörts en enda gång. Spe­ci­ell ras i Pargas?

 4. Hej alla rabatt-bloggare
  Det­ta är mitt fös­ta för­sök att del­ta i en blog kommentar.
  Ifall det lyc­kas så kom­mer jag igen, bland annat med nyhe­ter om träd­gårds­ut­ställ­ning­en “Träd­går­dens Vår” den 25–27.4 i Åbo

  Ha det så bra
  Markus

 5. Hej Mar­kus. Roligt att du är med!!! Som du ser så lyc­ka­des det att få in kom­men­ta­ren så nu är det bara att göra ett nytt för­sök och berät­ta om “Träd­går­dens Vår”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.