Frön och dahliaknölar

Hej,
Våren är god bit på väg. Den förs­ta kro­ku­sen som visa­de sig här hem­ma fick snö i nac­ken, men nu blom­mar kro­ku­sar­na glatt i rabat­ten. Jag beställ­de frön, och har en del såd­da, medan and­ra vän­tar på sin tur. Jag bru­kar bred­så i godislå­dor, och sen sko­la om plan­tor­na i plugg­brät­ten. En del frön sår jag direkt i kru­kor. Vad har ni and­ra för system? Fick en påse Kiwa­no-frön av min dot­ter, ska bli rik­tigt spän­nan­de att se hur det artar sig. Om någon har odlat den, berät­ta gär­na vad ni tyck­te om den.
En dag när jag var till stan och hand­la­de, gick jag för­bi en butik med frön och blom­lö­kar. Stål­sat­te mig på att inte köpa något. Jag hade redan gått för­bi affä­ren, men det slu­ta­de med att jag sväng­de om och hand­la­de dah­lia-knö­len som blic­ken fast­nat i. Men då den var så vacker..

Vår­häls­ning­ar

Dela med dig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.