Plant- och skottbytartider

Så var­för inte göra något roligt av det? Ja tror det var en mart­ha­för­e­ning i Per­nå som pub­li­ce­ra­de det först: “plant­byte med skott­väx­ling”. Och nu vill jag stjä­la och eta­ble­ra ordet skott­väx­ling. Det tycks vara det här vec­ko­slu­tet som det hän­der i alla träd­gårds­för­e­ning­ar. Ikväll (fre­dag) dyker träd­gårds­vän­ner­na ner i rabat­ter­na och kraf­sar upp det som ver­kar över­flö­digt — och hit­tar i mor­gon något nytt att kläm­ma in i obe­tyd­li­ga luc­kor i rabat­ter­na. Suck. Man vill ha så mycket.

Är vi sen säk­ra på att alla pre­sum­ti­va besö­ka­re vet vad plant­by­tar­dag inne­bär? Inte viss­te jag för fem år sedan. Eftersom jag inte hade egna plan­tor att ta med besök­te jag inte till­fäl­let. Och så sent som 2013 frå­ga­de en per­son mig, på finska:“Använder ni alls peng­ar här, eller gäl­ler det bara att byta plan­tor?” Åtminsto­ne i vår svens­ka lokal­tid­ning har vår sek­re­te­ra­re fått in en för­kla­ran­de notis. Och skott­väx­ling­en finns med också!

Så… Alla i Borgå med omnejd kan kom­ma till Träd­gårds­bo­dens gårds­plan i mor­gon lör­dag, då står vi där med upp­gräv­da, upp­driv­na och upp­ar­be­ta­de (för­äd­la­de) träd­gårds­at­ti­ral­jer. Ock­så i form av hantverk.

Det blir en solig och svet­tig och strå­lan­de dag…

Dela med dig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.