Hur bli av med kattskrället?

Träd­går­den i juli är en plats där man vill nju­ta av att kun­na kopp­la av och slap­pa i en vil­stol. Men i år har jag ett nytt pro­blem: En stor tjock katt, tro­li­gen från grann­ska­pet, har insett hur skönt möble­mang­et med mju­ka sitt­dy­nor är. Alla stol­dy­nor är ful­la med katt­hår och luk­ten är inte av den ange­nä­ma sor­ten. Det är inte bara oes­te­tiskt, själv är jag ock­så kraf­tigt aller­gisk mot katter.

Natur­ligt­vis pas­sar kat­ten på att nju­ta då jag inte är på plats. Någ­ra få gång­er har jag ertap­pat den och sagt till på skar­pen att det­ta är min viloplats. Men den tycks ihär­digt kom­ma tillbaka.

Någon som kan ge tips på hur man får kat­ten att hål­la sig bor­ta? Finns det något enkelt knep man kan använ­da sig av, så jag inte behö­ver ta in sitt­dy­nor­na och beklä sto­lar­na med dem igen då jag vill slå mig ner utom­hus med en bok eller en kopp kaffe?

Nina

Dela med dig…

En reaktion på ”Hur bli av med kattskrället?”

  1. Jag är en katt­vän av sto­ra mått. Men kom­mer en främ­man­de katt in på går­den spring­er jag emot den, jag skri­ker, gor­mar, svär och är så ful i mun som jag bara kan! Kat­ter är lär­ak­ti­ga och mär­ker nog om de inte är omtyck­ta. Men det finns nog ock­så spray i djur­af­fä­rer, vet bara inte om de fun­ge­rar utomhus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.