I vän­tan på nya sommarblommor

I mit­ten av augusti var det dags för yrkes­fol­kets årli­ga utställ­ning på Lepaa lite norrom Tavas­te­hus. Där var det fle­ra före­tag som visa­de upp ett fint sor­ti­ment av som­mar­blom­mor, i syn­ner­het petu­ni­or. Det finns en otro­lig mängd fina nya sor­ter i fan­tas­tis­ka fär­ger, som nu bjuds ut åt våra odla­re för pro­duk­tion till näs­ta vår. Så då kan vi för­vän­ta oss myc­ket fint att väl­ja mel­lan när vi skaf­far petu­ni­or till våra bal­kong­lå­dor, kru­kor och rabat­ter.  Det finns mäng­der av blå och rosa nyan­ser, men ock­så gula, vita, två­fär­ga­de… Pastel­ler lär vara modernt, fast fin­län­dar­nas favo­ri­ter är ändå kla­ra färger.

Dela med dig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.