Hur få köld­käns­li­ga väx­ter att övervintra?

Det bör­jar vara kallt om nät­ter­na så små­ning­om, men ännu står kanske många pelar­go­ner, fuch­si­or, äng­la­trum­pe­ter m.fl. utom­hus. De var så fina och jag vill gär­na ha dem på min ter­rass utom­hus ock­så näs­ta sommar.

Hur ska jag få dem att över­le­va vin­tern? Har någon enk­la, prak­tis­ka knep att kom­ma med? Behövs ljus? Hur ska de vattnas?

Dela med dig…

En reaktion på ”Hur få köld­käns­li­ga väx­ter att övervintra?”

  1. Hej, står själv inför sam­ma pro­blem. Idag flyt­ta­de sista äng­la­trum­pe­ten in i växt­hu­set. Men jag mås­te senast mot slu­tet av okto­ber stä­da växt­hu­set inför vin­ter­vi­lan. Har fun­de­rat på att föra äng­la­trum­pe­ter­na till en han­dels­träd­gård som erbju­der över­vint­ring för väx­ter. Kan inte kom­ma på något annat sätt då jag inte har ett ljust svalt utrym­me för dem. Dah­li­or­na flyt­tar all­tid till vin­tern ner i min mam­mas käl­la­re där det är mörkt och väl­digt svalt. Pro­ble­met är bara att väx­ter­na som skall över­vint­ras blir fler för var­je år..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.