de fasci­ne­ran­de lökarna

Lök är årets grön­sak 2015. Lök­släk­tet är stort och det finns fle­ra fina lök­ty­per som vi kan odla till mat och/eller kryd­da. De van­li­gas­te är ju van­lig gul mat­lök, vit­lök, gräslök. Men det finns ock­så röd­lök, scha­lot­ten­lök och fle­ra and­ra specialiteter.

Berät­ta gär­na om dina egna erfa­ren­he­ter av lök­od­ling! Den­na super­häl­so­sam­ma grö­da bor­de vi ju alla kun­na odla i våra egna täp­por. Så små tips, infor­ma­tion om even­tu­el­la pro­blem du haft, tips för använd­ning och lag­ring m.m. är all­tid intressanta.

Är det möj­ligt ock­så för mig som inte har ett egent­ligt träd­gårds­land att odla lök? Eller är det bara gräslök jag kan ha i en kru­ka ute på terrassen?

Dela med dig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.