Sen­som­mar-för­höst

 

Vi har haft en otro­ligt varm och fin höst. Som­ma­ren som ute­blev kom kanske lite för­se­nat, men bätt­re sent än ald­rig. Tit­ta­de på som­mar­blom­mar­na jag sått, jag gil­lar att söka oli­ka färg­va­ri­a­tio­ner av en blom­ma. I år hit­ta­de jag mör­kli­la bloms­ter­to­bak som kom­pis till den lime­fär­ga­de- och båda dof­ta­de! Något som jag ock­så tyc­ker är vik­tigt. Finns ing­et här­li­ga­re än blomdoft nära gång­le­der­na på som­mar­kväl­lar. Prö­va­de ock­så rosa Age­ra­tum för­u­tom den lila i år. Dah­li­aknö­len jag inte kun­de gå för­bi för­bi på gåga­tan våren 2014 häng­er ännu med. Den heter ´Mr Opti­mist‘, nam­net redan är här­ligt. En annan dah­lia, av så många jag tyc­ker om, är ´Pain­ted Madam´ med sina under­ba­ra fläc­kar. Jag har så svårt att mot­stå dah­li­or, det finns så många fär­ger och for­mer av dem och vari­a­tio­ner­na är näs­tan oändliga.

2015-19-8--09-16-01
Dah­lia ´Mr Optimist´

 

WP_20150817_09_43_43_Raw 1
Lila och lime blomstertobak

 

2015-19-8--09-13-07
Age­ra­tum housto­ni­a­num — leverbalsam

 

WP_20140905_10_34_14_Pro - Copy
Dah­lia ´Pain­ted Madam´

 

En trev­lig fort­sätt­ning på hös­ten, pas­sa på och njut!

 

 

Dela med dig…

En reaktion på ”Sen­som­mar-för­höst”

  1. Dah­li­an ‘Pain­ted Madam’ är extra fin, tyc­ker jag. Och så har du ock­så en bild på Age­ra­tum, en av mina favo­ri­ter från förr…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.