Väst­ra Nylands träd­gårds­för­e­nings dagsutflykt

Den and­ra augusti sam­la­des nio intres­se­ra­de vid Tofag mark­cen­ter och lyss­na­de då Pet­ra berät­ta­de om deras pro­duk­ter och tjäns­ter. Mark­cent­ret har fun­nits sedan 2008, men sten­ar­be­ten har de gjort redan innan det. Idén med cent­ret är att det skall gå att köpa hur små eller sto­ra mäng­der som helst av alla pro­duk­ter. Ben­ders mark­ste­nar som finns i lager är de som kun­der­na kan få köpa styc­ke­vis av, eller i sto­ra mäng­der. Flis, myl­la, grus, sand går att köpa i big bag eller kom­ma efter med egen släp­vagn, eller få hemkört.

WP_20150802_12_52_22_Pro - Copy
Mark­cent­ret

 

Efter det åkte vi till Mary Kuu­sisto. Hon odlar exo­tis­ka väx­ter uppe på ett berg. Vi beund­ra­de, dof­ta­de och sma­ka­de på många oli­ka sor­ter. Hon hade sto­ra banan­plan­tor i kru­kor på ber­get, citrus­fruk­ter, fikon m.m. Inne i växt­hu­sen fanns det alle­han­da intres­san­ta gurk­väx­ter, kryd­dor, luf­fa, m.m. Som avslut­ning tog vi oss en titt i hen­nes atel­je´. En väl­digt intress­sant utfärd.

WP_20150802_14_24_22_Pro (2)
Sik­kim­gur­ka

 

WP_20150802_14_45_42_Pro_edited
Djung­el­gur­ka

Efteråt åkte del­ta­gar­na till restau­rang Bak­fic­kan i Tena­la på en trev­lig middag.

Dela med dig…

En reaktion på ”Väst­ra Nylands träd­gårds­för­e­nings dagsutflykt”

  1. Låter som en per­fekt som­marut­färd! Väd­ret var väl ock­så fint den dagen. Hop­pas många fler berät­tar här om sina som­marex­kur­sio­ner, så man får goda upp­slag och tips på vart man själv kan sty­ra kosan näs­ta gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.