Fan­tas­tis­ka trädgårdar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ståt­li­ga metall­fåg­lar och grö­na tak

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Den förs­ta sön­da­gen i augusti bjöd på en stor mängd träd­gårds­upp­le­vel­ser. Det var dags för årets Öpp­na Träd­går­dar, och åtminsto­ne min dag bjöd på vack­ra träd­går­dar, fan­tas­tis­ka detal­jer, intres­san­ta dis­kus­sio­ner och trev­li­ga människor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Den här super­fi­na bego­ni­an har över­vint­rat i vinterträdgården.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitt förs­ta besök gick till en stor och välskött träd­gård med mäng­der av oli­ka väx­ter, roli­ga sta­ty­er och  tro­li­gen hund­ra­tals besö­ka­re under dagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA P8070022 P8070027
Träd­gård num­mer två låg rik­tigt ute på lan­det, invid en vac­ker spe­gel­blank sjö med näck­ro­sor. Här var spe­ci­ellt grön­saks­od­ling­ar­na i pall­kra­gar och växt­hus samt vin­ran­kan och björn­bärs­bus­kar­na intressanta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA P8070037
Dagens tred­je och sista besök för min del var en naturupp­le­vel­se av sto­ra mått. Skog och berg, myc­ket natur­ma­te­ri­al, vat­ten, grö­na ytor och mas­sor. Inte så myc­ket blom­man­de utan en träd­gård “som gav sjä­len ro”.

Dela med dig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.